Realfooding a l'escola

Show simple item record

dc.contributor Cardona Costa, Catalina
dc.contributor.author Escandell Roig, Miguel Ángel
dc.date 2021
dc.date.accessioned 2021-11-16T14:51:26Z
dc.date.available 2021-11-16T14:51:26Z
dc.date.issued 2021-11-16
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/156174
dc.description.abstract [cat] Aquest treball està destinat a la creació d'una proposta didàctica en la qual s'afegeixen els continguts del moviment creat per Carlos Ríos, el Realfooding, a les teories ja existents de la dieta equilibrada i la piràmide alimentària. Es tracta d'un tipus de dieta basada en la no ingesta d'aliments ultraprocessats. La seva aplicació està destinada a l'educació primària, en concret als cursos de cinquè i sisè. Per a això, s'han recollit quantioses recerques que confirmen les conseqüències del consum d'aquesta mena d'aliments (al costat del llibre Menja menjar real, de Carlos Ríos), mitjançant les quals s'han creat un seguit de sessions destinades a conèixer aquestes malalties al costat de la seva posterior exposició a un grup d'una altra escola (i als pares i mares, tant dels alumnes que exposen com els que fan de públic). L'objectiu és aconseguir donar a conèixer el moviment realfooder a quantes més persones millor, per a així aconseguir que la societat del futur redueixi el consum de ultraprocessats i millorar, en conseqüència, la salut general del ciutadà. ca
dc.description.abstract [eng] This work is intended to create a didactic proposal in which the contents of the movement created by Carlos Ríos, the Realfooding, are added to the already existing theories of a balanced diet and the food pyramid. It is a type of diet based on non-intake of ultra-processed foods. Its application is intended for primary education, specifically in the fifth and sixth years. To this end, numerous studies have been collected that confirm the consequences of consuming this type of food (along with the book Come comida real, by Carlos Ríos), through which a series of sessions have been created to learn about these diseases along with their subsequent exposure to a group from another school (and to parents, both of the students who exhibit and those who act in public). The aim is to make the realfooder movement known to as many people as possible, in order to ensure that the society of the future reduces the consumption of ultra-processed foods and, consequently, to improve the general health of the citizen. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject 373 - Ensenyament primari i secundari ca
dc.subject.other Salut ca
dc.subject.other ultraprocessats ca
dc.subject.other realfooding ca
dc.subject.other malalties ca
dc.subject.other infants ca
dc.subject.other conscienciació ca
dc.subject.other health ca
dc.subject.other ultraprocessed ca
dc.subject.other diseases ca
dc.subject.other children ca
dc.subject.other awareness ca
dc.title Realfooding a l'escola ca
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics