El corrent Eat art com a punt de partida per crear l’ABPA: devorem el nostre poble

Show simple item record

dc.contributor Mercadal Salort, Laura
dc.contributor.author Marqués Fedelich, Martina
dc.date 2021
dc.date.accessioned 2022-02-22T09:21:10Z
dc.date.issued 2021-06-15
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/157849
dc.description.abstract [cat] El present Treball Fi de Màster, és el resultat de l’aplicació dels diferents continguts i competències adquirides en el Màster Universitari en Formació del Professorat, tant en les matèries teòriques com en les pràctiques. Aquest treball s’inspira en les obres de l’artista Alicia Rios (Ali & Cia) i en la idea de l’art comestible concebut, en la meva tasca docent, com un generador inesgotable d’aprenentatges diversos. Neix també, de la voluntat de posar aquesta idea d’art a l’abast de tothom. Aquest treball es centra en dos temes principals: l’art i l’alimentació. És a dir, l’art com a instrument per la difusió d’uns bons hàbits i de la recuperació de la dieta mediterrània en els alumnes, en el meu cas, de l’IES Biel Martí (Ferreries). Tenint doncs en compte aquests marc teòric i artístic i pensant en aquest grup concret d’estudiants, proposem un aprenentatge basat en projectes artístics (ABPA), i una metodologia que procedeix d’una corrent de l’art contemporani conegut com Eat Art. Aquesta proposta es portarà a terme amb alumnes de 3r d’ESO, en el marc de les matèries de Biologia, Cultura Clàssica, Música i Educació Plàstica, visual i audiovisual, sota el títol “Devorem el nostre poble”. Per tant, per poder crear aquest projecte multidisciplinari els alumnes han d’investigar i estudiar el procés de les matèries esmentades. A més, forma part del Festival cultural “Accionem Ferreries”, una activitat que es celebrarà el 7 d’abril i que s’emmarca en el “Dia Mundial de la Salut” per commemorar l’aniversari de la creació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En aquest TFM, desenvoluparem una sola proposa del Festival creat pel centre educatiu IES Biel Martí. En definitiva, “Devorem el nostre poble” amalgama els meus diferents interessos que provenen del a meva formació artística, gastronòmica, i docent. ca
dc.description.abstract [eng] This Master’s Thesis is the result of the integration of the different contents and skills acquired in the Máster Universitari en Formació del Professorat, both from the perspectives of theory and practice. This work is motivated by the artist Alicia Rios’ works (Ali & Cia) and the idea of edible art that is conceived, in my teaching, as an inexhaustible generator of diverse learning. The work emerges as well from the willingness to make this artistic idea available to everyone. This work focuses on two main intertwined topics: art and food. In other words, art as an instrument for the outreach of healthy habits and the recovery of the Mediterranean diet targeting young students, in my case, from the IES Biel Martí (Ferreries). Drawing upon this theoretical and artistic idea and taking into consideration this student population, I propose an Arts-Infused Project-Based Learning (ABPA, in its Catalan initials), and a methodology taken from contemporary art known as Eat Art. This work, targets students of 3rd grade of ESO and it spans throughout different courses: Biology, Classical Culture, Music, and Plastic, Visual and Audiovisual Education, under the title “Devorem el nostre poble” (Let’s eat up our village). Therefore, in order to execute this multidisciplinary project, students must conduct research and study the processes from the above-mentioned areas. This proposal is also a part of the cultural festival "Accionem Ferreries", an event that will be held on April 7th and which is part of the "World Health Day" to commemorate the anniversary of World Health Organization (WHO). In this Master’s Thesis, I develop one of the proposals prepared for the festival to be held at the IES Biel Martí. "Devorem el nostre poble", in short, amalgamates my different interests that come from my artistic, gastronomic and teaching background and training. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject 373 - Ensenyament primari i secundari ca
dc.subject 613 - Higiene en general. Higiene i salut personal ca
dc.subject.other ABPA ca
dc.subject.other Eat Art ca
dc.subject.other Ali & Cia ca
dc.subject.other alimentació ca
dc.subject.other aprenentatge significatiu ca
dc.subject.other ABPA ca
dc.subject.other Eat Art ca
dc.subject.other Ali & Cia ca
dc.subject.other Healthy Diet ca
dc.subject.other Meaningful Learning ca
dc.title El corrent Eat art com a punt de partida per crear l’ABPA: devorem el nostre poble ca
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated 2022-02-01T07:06:44Z
dc.date.embargoEndDate info:eu-repo/date/embargoEnd/2050-01-01
dc.embargo 2050-01-01
dc.rights.accessRights info:eu-repo/semantics/embargoedAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics