Influència del mètode Baby led weaning en els hàbits d'alimentació dels lactants

Show simple item record

dc.contributor Vicens Blanes, Francisco
dc.contributor.author Martínez de la Torre, Carme
dc.date 2022
dc.date.accessioned 2022-06-13T10:39:08Z
dc.date.available 2022-06-13T10:39:08Z
dc.date.issued 2022-06-13
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/159188
dc.description.abstract [cat] Introducció: L’alimentació complementària s’introdueix a partir dels 6 mesos de vida quan el lactant ja comença a mostrar interès pels aliments i té capacitat per asseure’s i mastegar. La recomanació de la OMS és iniciar l’alimentació complementària mitjançant el mètode tradicional amb cullera en què es comença introduint els nous aliments en forma de puré o triturats i poc a poc es va augmentant la consistència. En els darrers 15 anys s’ha començat a parlar del Baby led weaning, un nou mètode d’alimentació complementària en què se li ofereixen al lactant aliments sòlids i se li dona la oportunitat d’alimentar-se de manera autònoma. Objectiu: L’objectiu d’aquest treball és explorar els beneficis que pot tenir el mètode d’alimentació Baby led weaning sobre els hàbits d’alimentació i en concret, estudiar si fomenta preferències alimentàries més saludables, major acceptació de varietat d’aliments i textures i quin paper que té en la prevenció del sobrepès i la obesitat infantil. Estratègia de recerca: S’ha realitzay la recerca bibliogràfica als metacercadors BVS, Ebscohost i Web of Science i a la base de dades específica Pubmed. Resultats: Després de realitzar la recerca bibliogràfica, s’ha fet la tria dels articles segons objectius generals i específics i criteris d’inclusió i exclusió, i finalment s’han inclòs al treball 27 estudis en total. Conclusió: El mètode d’alimentació Baby led weaning dona la oportunitat al lactant de regular la seva pròpia alimentació, el qual influeix positivament en l’acceptació de major varietat d’aliments, el desenvolupament d’unes preferències alimentàries més saludables, i també en l’establiment d’uns hàbits d’alimentació saludables que podrien prevenir el sobrepès i l’obesitat infantil. ca
dc.description.abstract [spa] Introducción: La alimentación complementaria se introduce a partir de los 6 meses de vida cuando el lactante ya empieza a mostrar interés por los alimentos y tiene capacidad para sentarse y masticar. La recomendación de la OMS és iniciar la alimentación complementaria mediante el método tradicional con cuchara, en el que se empieza introduciendo los nuevos alimentos en forma de puré o triturados i poco a poco se va 4 aumentando la consistència. En los últimos 15 años se ha empezado a hablar del Baby led weaning, un nuevo método de alimentación en el que se le ofrecen al lactante alimentos sólidos y se le da la oportunidad de alimentarse de manera autónoma. Objetivo: els objectivo de este trabajo es explorar los beneficios que puede tener el método de alimentación Baby led weaning sobre los hábitos de alimentación y, en concreto, estudiar si fomenta preferencias alimentarias más saludables, aceptación de mayor variedad de alimentos y textures, y el papel que tiene en la prevención del sobrepeso y la obesidad infantil. Estrategia de búsqueda: Se realizó la búsqueda bibliográfica en los metabuscadores BVS, Ebscohost y Web of Science y en la base de datos específica Pubmed. Resultados: Después de realitzar la búsqueda bibliogràfica, se han escogido los artículos según objetivos generales y específicos y criterios de inclusión y exclusión, y finalmente se han incluido al trabajo 27 estudios. Conclusión: El método de alimentación Baby led weaning da la oportunidad al lactante de regular su propia alimentación, lo cual influye positivamente en la aceptación de mayor varidad de alimentos, en el desarrollo de unes preferencias alimentarias más saludables, i también en el establecimiento de unos hábitos de alimentación saludables que podrian prevenir el sobrepeso y la obesidad infantil. ca
dc.description.abstract [eng] Introduction: Complementary feeding is introduced from 6 months of life when the infant begins to show interest in food and has the ability to sit down and chew. The WHO recommendation is to start complementary feeding using the traditional method with a spoon, in which the new foods are introduced in the form of puree or mashed and little by little the consistency is increased. In the last 15 years, there has been talk of Baby led weaning, a new feeding method in which solid food is offered to the infant and given the opportunity to feed independently. Objective: the objective of this work is to explore the benefits that the Baby led weaning feeding method can have on eating habits and, specifically, to study whether it promotes healthier food preferences, acceptance of a greater variety of foods and textures, and the role it has in the prevention of childhood overweight and obesity. Research strategy: The bibliographic search was carried out in the BVS, Ebscohost and Web of Science metasearch engines and in the specific Pubmed database. Results: After carrying out the bibliographic search, the articles have been chosen according to general and specific objectives and inclusion and exclusion criteria, and finally they have been included in the work 27 studies. Conclusion: The Baby led weaning feeding method gives the infant the opportunity to regulate their own feeding, which has a positive influence on the acceptance of a greater variety of foods, on the development of healthier food preferences, and also on the establishments of some healthy eating habits that could prevent childhood overweight and obesity. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject 614 - Higiene i salut pública. Contaminació. Prevenció d'accidents. Infermeria ca
dc.subject.other Baby led weaning ca
dc.subject.other lactant ca
dc.subject.other alimentació tradicional amb cullera ca
dc.subject.other conducta alimentària ca
dc.subject.other preferències alimentàries ca
dc.subject.other dieta saludable ca
dc.subject.other obesitat pediàtrica ca
dc.subject.other lactante ca
dc.subject.other alimentación tradicional con cuchara ca
dc.subject.other conducta alimentaria ca
dc.subject.other preferencias alimentarias ca
dc.subject.other dieta saludable ca
dc.subject.other obesidad pediátrica ca
dc.subject.other Infant ca
dc.subject.other Traditional spoon feeding ca
dc.subject.other feeding behaviour ca
dc.subject.other eating preferences ca
dc.subject.other healthy diet ca
dc.subject.other pediàtric obesity ca
dc.title Influència del mètode Baby led weaning en els hàbits d'alimentació dels lactants ca
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics