dc.contributor |
Vicens Blanes, Francisco
|
|
dc.contributor.author |
Martínez de la Torre, Carme
|
|
dc.date |
2022 |
|
dc.date.accessioned |
2022-06-13T10:39:08Z |
|
dc.date.available |
2022-06-13T10:39:08Z |
|
dc.date.issued |
2022-06-13 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11201/159188 |
|
dc.description.abstract |
[cat] Introducció: L’alimentació complementària s’introdueix a partir dels 6 mesos de vida
quan el lactant ja comença a mostrar interès pels aliments i té capacitat per asseure’s i
mastegar. La recomanació de la OMS és iniciar l’alimentació complementària
mitjançant el mètode tradicional amb cullera en què es comença introduint els nous
aliments en forma de puré o triturats i poc a poc es va augmentant la consistència. En els
darrers 15 anys s’ha començat a parlar del Baby led weaning, un nou mètode
d’alimentació complementària en què se li ofereixen al lactant aliments sòlids i se li
dona la oportunitat d’alimentar-se de manera autònoma. Objectiu: L’objectiu d’aquest
treball és explorar els beneficis que pot tenir el mètode d’alimentació Baby led weaning
sobre els hàbits d’alimentació i en concret, estudiar si fomenta preferències alimentàries
més saludables, major acceptació de varietat d’aliments i textures i quin paper que té en
la prevenció del sobrepès i la obesitat infantil. Estratègia de recerca: S’ha realitzay la
recerca bibliogràfica als metacercadors BVS, Ebscohost i Web of Science i a la base de
dades específica Pubmed. Resultats: Després de realitzar la recerca bibliogràfica, s’ha
fet la tria dels articles segons objectius generals i específics i criteris d’inclusió i
exclusió, i finalment s’han inclòs al treball 27 estudis en total. Conclusió: El mètode
d’alimentació Baby led weaning dona la oportunitat al lactant de regular la seva pròpia
alimentació, el qual influeix positivament en l’acceptació de major varietat d’aliments,
el desenvolupament d’unes preferències alimentàries més saludables, i també en
l’establiment d’uns hàbits d’alimentació saludables que podrien prevenir el sobrepès i
l’obesitat infantil. |
ca |
dc.description.abstract |
[spa] Introducción: La alimentación complementaria se introduce a partir de los 6 meses de
vida cuando el lactante ya empieza a mostrar interés por los alimentos y tiene capacidad
para sentarse y masticar. La recomendación de la OMS és iniciar la alimentación
complementaria mediante el método tradicional con cuchara, en el que se empieza
introduciendo los nuevos alimentos en forma de puré o triturados i poco a poco se va
4
aumentando la consistència. En los últimos 15 años se ha empezado a hablar del Baby
led weaning, un nuevo método de alimentación en el que se le ofrecen al lactante
alimentos sólidos y se le da la oportunidad de alimentarse de manera autónoma.
Objetivo: els objectivo de este trabajo es explorar los beneficios que puede tener el
método de alimentación Baby led weaning sobre los hábitos de alimentación y, en
concreto, estudiar si fomenta preferencias alimentarias más saludables, aceptación de
mayor variedad de alimentos y textures, y el papel que tiene en la prevención del
sobrepeso y la obesidad infantil. Estrategia de búsqueda: Se realizó la búsqueda
bibliográfica en los metabuscadores BVS, Ebscohost y Web of Science y en la base de
datos específica Pubmed. Resultados: Después de realitzar la búsqueda bibliogràfica,
se han escogido los artículos según objetivos generales y específicos y criterios de
inclusión y exclusión, y finalmente se han incluido al trabajo 27 estudios. Conclusión:
El método de alimentación Baby led weaning da la oportunidad al lactante de regular su
propia alimentación, lo cual influye positivamente en la aceptación de mayor varidad de
alimentos, en el desarrollo de unes preferencias alimentarias más saludables, i también
en el establecimiento de unos hábitos de alimentación saludables que podrian prevenir
el sobrepeso y la obesidad infantil. |
ca |
dc.description.abstract |
[eng] Introduction: Complementary feeding is introduced from 6 months of life when the
infant begins to show interest in food and has the ability to sit down and chew. The
WHO recommendation is to start complementary feeding using the traditional method
with a spoon, in which the new foods are introduced in the form of puree or mashed and
little by little the consistency is increased. In the last 15 years, there has been talk of
Baby led weaning, a new feeding method in which solid food is offered to the infant and
given the opportunity to feed independently. Objective: the objective of this work is to
explore the benefits that the Baby led weaning feeding method can have on eating habits
and, specifically, to study whether it promotes healthier food preferences, acceptance of
a greater variety of foods and textures, and the role it has in the prevention of childhood
overweight and obesity. Research strategy: The bibliographic search was carried out
in the BVS, Ebscohost and Web of Science metasearch engines and in the specific
Pubmed database. Results: After carrying out the bibliographic search, the articles have been chosen according to general and specific objectives and inclusion and exclusion
criteria, and finally they have been included in the work 27 studies. Conclusion: The
Baby led weaning feeding method gives the infant the opportunity to regulate their own
feeding, which has a positive influence on the acceptance of a greater variety of foods,
on the development of healthier food preferences, and also on the establishments of
some healthy eating habits that could prevent childhood overweight and obesity. |
ca |
dc.format |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cat |
ca |
dc.publisher |
Universitat de les Illes Balears |
|
dc.rights |
all rights reserved |
|
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
|
dc.subject |
614 - Higiene i salut pública. Contaminació. Prevenció d'accidents. Infermeria |
ca |
dc.subject.other |
Baby led weaning |
ca |
dc.subject.other |
lactant |
ca |
dc.subject.other |
alimentació tradicional amb cullera |
ca |
dc.subject.other |
conducta alimentària |
ca |
dc.subject.other |
preferències alimentàries |
ca |
dc.subject.other |
dieta saludable |
ca |
dc.subject.other |
obesitat pediàtrica |
ca |
dc.subject.other |
lactante |
ca |
dc.subject.other |
alimentación tradicional con cuchara |
ca |
dc.subject.other |
conducta alimentaria |
ca |
dc.subject.other |
preferencias alimentarias |
ca |
dc.subject.other |
dieta saludable |
ca |
dc.subject.other |
obesidad pediátrica |
ca |
dc.subject.other |
Infant |
ca |
dc.subject.other |
Traditional spoon feeding |
ca |
dc.subject.other |
feeding behaviour |
ca |
dc.subject.other |
eating preferences |
ca |
dc.subject.other |
healthy diet |
ca |
dc.subject.other |
pediàtric obesity |
ca |
dc.title |
Influència del mètode Baby led weaning en els hàbits d'alimentació dels lactants |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
ca |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
|