[cat] Treballar els hàbits saludables és fonamental per al desenvolupament dels infants i també
perquè en prenguin consciència des de ben petits i puguin mantenir-los al llarg de la seva
vida. Tenir una alimentació saludable (variada, equilibrada i completa) és imprescindible per
aportar al nostre organisme els nutrients que necessita per poder assolir el dia a dia. En els
infants, els seus pares i mestres són els models a seguir i els encarregats de proporcionar-los
una alimentació saludable, ja que a certes edats no tenen prou autonomia per escollir els
aliments o comprendre els perills d'una dieta inadequada.
Per aquest motiu, s'ha realitzat un estudi sobre els berenars d'una classe de primer de primària
a una escola de Sa Pobla. L'objectiu d'aquesta anàlisi és obtenir informació sobre com es
nodreixen els nens de sis anys durant una setmana. A més, s'ha plantejat una situació
d'aprenentatge que s centra a treballar l'alimentació i els berenars saludables en el segon cicle
de l'educació primària.
[eng] Working on healthy habits is essential for children's development and also for them to
become aware of them from an early age and to be able to maintain them throughout their
lives. Having a healthy diet (varied, balanced and complete) is essential to provide our body
with the nutrients it needs to be able to cope with day to day life. For children, their parents
and teachers are referents and responsible for providing them with healthy food, since at
certain ages they do not have enough autonomy to choose food or understand the dangers of
an inadequate diet.
For this reason, a study has been carried out on the snacks of a first grade class at a school in
Sa Pobla. The purpose of this analysis is to obtain information about how six-year-old
children are fed during a week. In addition, a learning situation has been proposed that
focuses on working on food and healthy snacks in the second cycle of primary education.