[cat] Actualment, dur un estil de vida saludable amb una alimentació el menys processada possible i amb ingredients locals, està de cada vegada més estès. Davant aquesta demanda es decideix apostar per a dur a terme l’estudi experimental per a l’elaboració de kombutxa a partir de les set herbes aromàtiques amb les quals s’elabora la beguda amb Indicació Geogràfica, Herbes de Mallorca, beguda espirituosa anisada. A més, també es realitza un projecte tècnic a nivell d’estudi del paràmetres urbanístics, la mecanització necessària per a dur a terme l’activitat industrial i un estudi econòmic dels costos per a engegar l’activitat. L’estudi experimental es desenvolupa en dues vessants: una per a l’elaboració de kombutxa a partir de la fermentació de les herbes aromàtiques i una altre amb l’elaboració de kombutxa de te negre amb la posterior maceració de les herbes. A partir dels resultats obtinguts en un panell de tast, s’elabora una kombutxa fent un cupatge de les mostres de kombutxa amb la maceració de cada herba aromàtica. Aquest estudi ha servit per a que l’empresa Destil·leries Antonio Nadal SLU es plantegi la treta al mercat d’aquesta kombutxa. En referència al disseny industrial s’analitzen els paràmetres urbanístics per a la construcció de la nau, l’estudi de la maquinària necessària per a desenvolupar l’activitat industrial, una descripció dels processos industrials necessaris per a poder fabricar la beguda refrescant de kombutxa i també s’elabora un estudi econòmic per tenir en compte la viabilitat del projecte.