El paper del turisme en el desenvolupament del sector agroecològic

Show simple item record

dc.contributor Murray Mas, Ivan
dc.contributor.author Llofriu Palou, Ernest
dc.date 2023
dc.date.accessioned 2023-12-14T08:20:41Z
dc.date.available 2023-12-14T08:20:41Z
dc.date.issued 2023-12-14
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/163146
dc.description.abstract [cat] Mallorca és un dels principals destins turístics a nivell mundial, i tot i que el turisme és el principal motor econòmic de l’illa, aquest genera impactes negatius de caràcter mediambiental, econòmic, social... i un dels sectors que està patint les conseqüències més severes és el sector primari. En el present treball s’analitza quin ha estat l’impacte del turisme en el sector agrari mallorquí, així com quin paper pot jugar el sector turístic en el desenvolupament sostenible del sector agroalimentari de Mallorca. En primer lloc, s’analitza el concepte de sostenibilitat, tant des del punt de vista del turisme com dels sistemes alimentaris. Posteriorment, s’estudia l’evolució del sistema agroalimentari mallorquí així com el paper que juga el turisme en el sector primari, i s’exposa una de les cooperacions més importants entre els dos sectors: el projecte d’economia circular de la cadena Garden Hotels. Es conclou que, tot i que el projecte de Garden Hotels és una passa important en la cooperació entre sector primari i sector turístic, aquest no és suficient i es requereix d’una major implicació del sector turístic per millorar la situació actual del sistema agroalimentari de l’illa. ca
dc.description.abstract [eng] Mallorca is one of the main tourist destinations in the world, and although tourism is the main economic engine of the island, it generates negative environmental, economic and social impacts... and one of the sectors that is suffering the most severe consequences is the primary sector. This thesis examines the impact of tourism on the Mallorcan agricultural sector, as well as the role that the tourism sector can play in the sustainable development of Mallorca's agri-food sector. Firstly, the concept of sustainability is analysed, both from the point of view of tourism and food systems. Next, the evolution of the Mallorcan agro-food system is studied, as well as the role played by tourism in the primary sector, and one of the most important cooperation projects between the two sectors is presented: the circular economy project of the Garden Hotels chain. It is concluded that, although the Garden Hotels project is a valuable step in the cooperation between the primary and tourism sectors, it is not enough, and a greater involvement of the tourism sector is required to improve the current situation of the island's agri-food system. ca
dc.format application/pdf
dc.language.iso cat ca
dc.publisher Universitat de les Illes Balears
dc.rights all rights reserved
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject 33 - Economia ca
dc.subject 338 - Situació econòmica. Política econòmica. Gestió, control i planificació de l'economia. Producció. Serveis. Turisme. Preus ca
dc.subject 574 - Ecologia general i biodiversitat ca
dc.subject.other Desenvolupament sostenible ca
dc.subject.other Sostenibilitat ca
dc.subject.other Turisme sostenible ca
dc.subject.other Sistemes alimentaris ca
dc.subject.other Economia circular ca
dc.subject.other Agroecologia ca
dc.title El paper del turisme en el desenvolupament del sector agroecològic ca
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis ca
dc.type info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics