Estudi dels efectes fisiològics i comportamentals després de la ingesta d'aliments sucrats i edulcorats

Show simple item record

dc.contributor Nicolau Llobera, María Cristina
dc.contributor.author Belzunce Capó, Joan Francesc
dc.date.accessioned 2013-12-12T13:22:53Z
dc.date.available 2013-12-12T13:22:53Z
dc.date.issued 2013-12-12
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11201/285
dc.description.abstract L'objectiu d'aquest estudi ha estat comprovar si variacions en la ingesta d'hidrats de carboni són capaces d'alterar els ritmes de son-vigília, així com el comportament apetitiu i de la ingesta a curt i llarg termini. D'acord amb els antecedents, hidrats de carboni amb distints índexs glucèmics afecten a la conducta alimentària en persones obeses, tant joves com adultes, així com de l'autocontrol de la ingesta. A més a més, s'ha observat que els aliments tenen un efecte sobre els ritmes circadiaris, afectant als ritmes de son-vigília de persones amb problemes de pes. Però fins ara no s'han realitzat estudis en persones adultes sanes sobre els efectes de la ingesta d'hidrats de carboni de diferent índexs glucèmics sobre el comportament alimentari i sobre els ritmes circadiaris. L'estudi va consistir en proporcionar berenars amb diferents índexs glucèmics a 15 estudiants universitaris de la UIB. Les variables de la gana, l'apetit i la sacietat varen ser mesurades mitjançant l'ús d'enquestes, i la ingesta calòrica mitjançant un registre alimentari de varis dies. Es varen registrar paral·lelament paràmetres d'activitat i temperatura perifèrica per analitzar els ritmes circadiaris, en concret els ritmes de son-vigília. Es va observar un augment de la gana, l'apetit i la ingesta en el dinar, mentre que la sacietat va disminuir després de berenars amb un elevat índex glucèmic. Per altra banda, es va detectar un augment de la temperatura perifèrica nocturna amb els berenars de menor índex glucèmic, que es va relacionar amb un augment de la termogènesi. Com a conclusió, les dietes de baix índex glucèmic es varen relacionar amb un menor apetit i un millor benestar durant els vespres, repercutint positivament sobre la salut. ca
dc.language.iso cat ca
dc.subject 57 - Biologia
dc.subject 612 - Fisiologia
dc.subject 663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos
dc.title Estudi dels efectes fisiològics i comportamentals després de la ingesta d'aliments sucrats i edulcorats ca
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis ca
dc.subject.keywords Índex glucèmic
dc.subject.keywords Apetit
dc.subject.keywords Temperatura perifèrica
dc.subject.keywords Ritme son-vigília
dc.subject.keywords Glycemic index
dc.subject.keywords Appetite
dc.subject.keywords Peripheral temperature
dc.subject.keywords Sleep-wake rhythm


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics