[cat] Aquest treball de final de màster fa un recorregut per la història de l’economia
de Menorca. Es veu l’evolució de cada un dels sectors productius econòmics
menorquins per acabar demostrant que, des del sector turístic com principal
motor econòmic de l’economia actual, es pot afavorir una economia circular i
sostenible.
L’estudi té com a referència el tom dotzè de l’Enciclopèdia de Menorca dedicat
a l’economia.
La proposta educativa s’ha emmarcat dins el context del mòdul professional
“Gestió administrativa i comercial en restauració” del Grau Mitjà Tècnic en
cuina i gastronomia i del Grau Superior Tècnic superior en direcció de cuina
com a focus formatius d’on sortiran els futurs professionals del sector
gastronòmic de Menorca.
Fomentar el consum de producte local, vol dir apostar per les empreses
menorquines i per un turisme que valora la nostra cultura i respecta la nostra
manera de ser, en definitiva per un desenvolupament sostenible de la nostra
economia.
[spa] Este trabajo de final de máster hace un recorrido por la historia de la economía
de Menorca. Se observa la evolución de cada uno de los sectores productivos
económicos menorquines para acabar demostrando que, desde el sector
turístico como principal motor económico de la economía actual, se puede
favorecer una economía circular y sostenible. El estudio tiene como referencia el tomo doceavo de la Enciclopedia de
Menorca, dedicado a la economía.
La propuesta educativa se ha ubicado en el contexto del módulo profesional
“Gestión administrativa y comercial en restauración” del Grado Medio Técnico
en cocina y gastronomía y el Grado Superior Técnico superior en dirección de
cocina como focos de formación de los futuros profesionales del sector de la
gastronomía de Menorca.
Fomentar el consumo de producto local significa apostar por las empresas
menorquinas y por un turismo que valora nuestra cultura y respeta nuestra
forma de ser, en definitiva por un desarrollo sostenible de nuestra economía.